Event 2022/2023 i Åre

Det händer i Åre

Besök alltid arrangörens hemsida för senaste informationen.

Det händer i Åre

Evenemang i Åre

För aktuella event i Åre besök Åre Destinations hemsida, här finns också länkar till alla duktiga aktivitetsarrangörer i Årefjällen.

Åre Ski Week

Åre Ski Week

Vecka 3 och 4

Vecka 3 och 4 bjuder Åre på härlig skidåkning och humöret är på topp. Åre Ski Week är efterlängtade veckor för alla som älskar skidåkning och häng med nya och gamla kompisar. Samla ditt bästa gäng och ta en helg tillsammans i Åre. Boende hittar ni hos AGO. Alla i boendet ska vara 18 år fyllda.

World Cup ÅRE

Audi FIS Ski World Cup

10-11 mars

Den 10-11 mars 2023 gör damernas alpina elit upp i AUDI FIS SKI WORLD CUP i Åre. Världens bästa damer kommer köra om segern i slalom och storslalom i Sveriges alpina nationalarena.

Tävlingarna kan upplevas uppe i backen där du känner farten och intensiteten på nära håll när åkarna svischar förbi, eller nere i målområdet där vi med jubel tar emot åkarna och skapar en fantastisk stämning tillsammans.

Rix FM i fjällen

Rix FM i fjällen

30 mars – 2 april

Häng med Rix Morronzoo i Åre. Fullmatade dagar med bra musik från grymma artister. Ta med kompisgänget för härliga skiddagar, glad after ski och annat skoj.

RedBull Homerun

Red Bull Homerun

9 april

Vid starten springer 500 killar och tjejer till sina skidor och snowboards, hoppar på dem och ger sig ut i den förutbestämda banan ner till målet i Stjärnbacken. Det gäller att vara snabbast eller snyggast. Väl i mål väntar en en grym afterski på Timmerstugan. Anmäl dig i tid, startplatserna är eftertraktade.

Vårens evenemang i Åre är mycket välbesökta och boende blir ofta snabbt fullbokade. Först till kvarn… Säkra ditt favoritboende till nästa års tävling redan nu. Boka boende i vår onlinebokning.

Åre Businessforum 2023

Åre Businessforum

19-21 april

Nordens motsvarighet till World Economic Forum i Davos kommer åter till Åre. Ett evenemang med fokus på affärer, investeringar och nya kontakter. Här möter du några av de främsta entreprenörerna och de mest aktuella bolagen, men också ägare, koncernledningar, de bästa tillväxtbolagen i Norden samt några av våra främsta politiker.

Ta med familjen och boka boende i egen lägenhet eller hus, med närhet till olika aktiviteter, butiker och restauranger.

Skutskjutet 2023

Skutskjutet 2023

22 april

Den alpinavintersäsongen går mot sitt slut och den här helgen genomförs den anrika tävlingen Skutskjutet. Alla från 3 år kan delta i Skutskjutet och det finns 21 olika klasser att välja mellan. Individuellt eller i lag. Banan är ca 1,6 km lång med start vid Ripleden och målgång på Rödkullen. Nyhet för i år är att vi efter tävlingens slut beger oss ner till Timmerstugan och Stjärntorget för stor afterski med underhållning, prisutdelning och utlottning av en ny Audi A1. Du är väl med och tävlar?

Välj ett mysigt boende som passar dig och familjen, eller kompisgänget. På AGO har vi boende för olika målgrupper.

Åre säsongsavslutning

Åre Sessions

28 april – 1 maj 2023

Åres häftiga säsongsavslutning! En musikfestival med flertal scener runtom i Åre. Artister är bland andra Daniela Rathana, Sarah, Klang, Sara Parkman, Gidge, BELL, Johnossi, Cleo, Sløtface [NO], Prof. Stranger och Bibi Seck. Festivalen har också ett spännande aktivitetsprogram, breakfast talks m.m. Och bästa av allt, ditt SkiPass är din festivalbiljett. 18 årsgräns.

Hitta bästa boendet för dig och ditt kompisgänget hos AGO.

Workout Åre

Workout Åre

26-28 maj

Workout Åre är ett träningsevent utöver det vanliga som årligen lockar mer än 650 träningssugna deltagare till Åre. En unik träningshelg du inte hittar någon annanstans i Sverige. Kom och låt dig inspireras och upplev härlig träningsglädje tillsammans med alla duktiga instruktörer, föreläsare och deltagare från hela landet.

Bo bekvämt i eget hus eller lägenhet i Björnen, Sadeln, centrala Åre eller Tegefjäll. Bästa boendet för dig och ditt kompisgäng hittar du hos AGO.

St Olavsloppet 2023

St Olavsloppet

28 juni till 1 juli

I sommar är det återigen dags för det omtyckta St Olavsloppet! Över 1200 deltagare springer de 337,3 kilometerna mellan Trondheim i Norge och målet i Östersund i Sverige. Du kan springa både som enskilda löpare eller i lag. Boka boende i centrala Åre med närhet till restauranger och butiker, eller till SPA och fysioterapeuter om du skulle ha behov av det efter en tuff etapp.

Åre extreme week 2023

Åre Extreme week

28 juni till 2 juli

Åre Extreme Week med ett fullspäckat program bestående av tävlingar, workshops, föreläsningar, happenings och event. Nu med Åre Extreme for business. En vecka minst lika utmanade som tidigare. Att komma väl förberedd är ett hett tips. Boka boende i centrala Åre med närhet till restauranger och butiker, eller till SPA och fysioterapeuter om du skulle ha behov av det efter en tuff tävlingsdag.

Åre Fjällmaraton

Åre fjällmaraton, öppet fjäll

1-2 juli

Det är dags för årets upplaga av Åre Fjällmaraton Öppet Fjäll. För dig som vill uppleva sträckorna 25 eller 43 km under lugnare former. Det blir upplevelserika dagar på fjället med god mat & dryck serverad längs leden. 

Boka eget boende hos oss. Välj om du vill bo centralt i Åre eller i Björnen, Sadeln eller Tegefjäll. Den som orkar kan kombinera sin vistelse med andra aktiviteter, eller i alla fall välförtjänta restaurangbesök för att fylla på med energi efter loppet.

Cykla i Åre

Åre Bike Festival

5-9 juli

Sommarens stora cykelevenemang i Åre är tillbaka, Åre Bike festival. Det kommer vara ett program fullt med nyheter, guidningar, tävlingar, clinics, underhållning och mycket mer! Oavsett om du vill cykla downhill, trail, dirten eller pump track så finns något för alla i alla åldrar. Är ni en familj med olika intressen kan vi rekommendera att boka ett boende i centrala Åre, så kan alla enkelt ta sig till sina olika favoritaktiviteter.

Boende i centrala Åre, eller Björnen, Sadeln och Tegefjäll hittar du hos AGO.

Swedeman Xtreme Triathlon 2022

Swedeman Xtreme Triathlon

8 juli

Loppet går genom vår vackra jämtländska natur och bjuder på skog, branta backar, vacker och utmanande terräng. Simma under Sveriges största vattenfall, cykla 20 mil genom Jämtlands vildmark och spring upp till målet på Åreskutans topp. Swedeman är en del av Xtreme Triathlon World Tour så banan är ingen parkpromenad precis. Precis som namnet antyder är det här en mer extrem och utmanande variant av ett triathlonlopp.

Västgård Game Fair 2023

Västgård Game Fair

28-30 juli

Besök Årefjällens Game Fair på Västgård i Kall. En härlig mässa inom lantliv och vildmark med fokus på bl.a. fiske, jakt, motor, skog, jord, hund och häst. Gör som andra friluftsintresserade utställare, föreläsare, artister, medarbetare med flera. Besök Västgård Game Fair i Kall i sommar!

Boka eget boende hos oss. Välj om du vill bo centralt i Åre eller i Björnen, Sadeln eller Tegefjäll.

Fjällmaraton

Åre fjällmaratonvecka

29 juli till 5 augusti

En hel vecka fylld av olika löplopp i fjällmiljö, från 8 till 100 km. Kvartsmara, Halvmara, Minimaraton och Fjällmaraton med flera. Vissa av loppen kan du helt välja själv vilken dag du vill genomföra. Alla som tar sig runt den kortaste av sträckorna, Ottsjö 8K med start och mål vid Fjällmaratoncentret i Ottsjö, har chans att vinna en Kia-bil.

Boka eget boende centralt i Åre eller i Björnen, Sadeln eller Tegefjäll. Kombinera tävlandet med andra aktiviteter och välförtjänta restaurangbesök.

Åre Golfvecka

Åre Golfvecka

30 juli – 5 augusti

En hel vecka av golftävlingar på en magiskt vacker golfbana. Olika tävlingsform och sponsorer varje tävlingsdag. I den avslutande Skidåkargolfen finns ett prisbord som är utöver det vanliga.

Åre Järv Äventyr 2022

Åre Järv Äventyr

11-12 augusti

En spektakulär och tuff äventyrstävling i två olika klasser. Vuxen och familj, med olika svårighetsgrad. ta med dig kompisarna eller familjen och anta utmaningen! Åre på sommaren är det bästa stället för en lyckad fjällsemester på.

Åre Höstmarknad

Åre höstmarknad

29 september till 1 oktober

Åre Höstmarknad är ett uppskattat evenemang bland både besökare, utställare och bybor. Strosa runt på Åres gator i dagarna tre och njut av stämningsfull musik, lokalproducerad mat, aktiviteter, folkvimmel och skön atmosfär. Varmt välkommen till Åre 29 september – 1 oktober 2022!

Höstlov i Åre

Höstlov i Åre

28 oktober till 5 november

Att fira höstlov i Åre är roligt för alla familjemedlemmar, stora som små. Tid tillsammans och fullt med aktiviteter och mys. Vildmarkscampet är ett måste. Här brinner lägerelden hela veckan lång och här finns vildmarksguider på plats för att pyssla, tälja, lära ut hur man gör upp eld och mycket mer. Åre, Björnen, Undersåker, Vålådalen m.fl. laddar upp med roliga aktiviteter, mat m.m. att prova på.