Event 2022 i Åre

Det händer i Åre

Besök alltid arrangörens hemsida för senaste informationen.

Tävlingar i Åre

Evenemang i Åre

För aktuella event i Åre besök Åre Destinations hemsida, här finns också länkar till alla duktiga aktivitetsarrangörer i Årefjällen.

Workout Åre

Workout Åre

27-29 maj

Workout Åre är ett träningsevent utöver det vanliga som årligen lockar mer än 650 träningssugna deltagare till Åre. En unik träningshelg du inte hittar någon annanstans i Sverige. Kom och låt dig inspireras och upplev härlig träningsglädje tillsammans med alla duktiga instruktörer, föreläsare och deltagare från hela landet.

Bo bekvämt i eget hus eller lägenhet i Björnen, Sadeln, centrala Åre eller Tegefjäll. Bästa boendet för dig och ditt kompisgäng hittar du hos AGO.

Åre Bike Opening2022

Åre Bike Opening

3 juni helgöppet + 23 juni hela fjället och alla sommarliftar öppna

Den 3 juni drar cykelsäsongen igång i Åre Bike Park! Häng med gamla och nya cykelkompisar och upplev startskottet för Åres cykelsäsong. Från öppningshelgen 3 juni fram t.o.m. 19 juni kör liftarna VM6:an och Hummelliften fredag-söndag kl.10:00-16:00. Torsdagen den 23 juni till 21 augusti är hela fjället och alla sommarliftarna öppna och går dagligen. Från 25 augusti till 2 oktober är det öppet torsdag-söndag i VM6:an och Hummelliften. Exakta öppettider hittarna vi knappen nedan. Boka en aktiv cykelsemester i Åre eller Björnen!

Du bor bekvämt med gångavstånd till allt i centrala Åre, eller med egen uteplats i Björnen, Sadeln och Tegefjäll hittar du hos AGO.

St Olavsleden

St Olavsloppet

29 juni till 2 juli

I sommar är det återigen dags för det omtyckta St Olavsloppet! Över 1200 deltagare springer de 337,3 kilometerna mellan Trondheim i Norge och målet i Östersund i Sverige. Du kan springa både som enskilda löpare eller i lag. Boka boende i centrala Åre med närhet till restauranger och butiker, eller till SPA och fysioterapeuter om du skulle ha behov av det efter en tuff etapp.

Åre Extreme week

Åre Extreme week

29 juni till 3 juli

Åre Extreme Week (tidigare Åre Extreme Challange) med ett fullspäckat program bestående av tävlingar, workshops, föreläsningar, happenings och event. En vecka minst lika utmanade som tidigare. Att komma väl förberedd är ett hett tips. Boka boende i centrala Åre med närhet till restauranger och butiker, eller till SPA och fysioterapeuter om du skulle ha behov av det efter en tuff tävlingsdag.

Åre Fjällmaraton

Åre fjällmaraton, öppet fjäll

2 juli

Det är dags för årets upplaga av Åre Fjällmaraton Öppet Fjäll. För dig som vill uppleva sträckorna 25 eller 43 km under lugnare former. Det blir en upplevelserik dag på fjället med god mat & dryck serverad längs leden. Nytt för 2022 är att även Öppet Fjälls bansträckningar avslutas i det vackra målområdet i Ottsjö.

Boka eget boende hos oss. Välj om du vill bo centralt i Åre eller i Björnen, Sadeln eller Tegefjäll. Den som orkar kan kombinera sin vistelse med andra aktiviteter, eller i alla fall välförtjänta restaurangbesök för att fylla på med energi efter loppet.

KIA Fjällmaraton

Åre fjällmaratonvecka

30 juli till 6 augusti

En hel vecka fylld av olika löplopp i fjällmiljö, från 8 till 100 km. Kvartsmara, Halvmara, Minimaraton och Fjällmaraton med flera. Vissa av loppen kan du helt välja själv vilken dag du vill genomföra. Alla som tar sig runt den kortaste av sträckorna, Ottsjö 8K med start och mål vid Fjällmaratoncentret i Ottsjö, har chans att vinna en bil.

Boka eget boende centralt i Åre eller i Björnen, Sadeln eller Tegefjäll. Kombinera tävlandet med andra aktiviteter och välförtjänta restaurangbesök.

Cykla i Åre

Åre Bike Festival

6-10 juli

Sommarens stora cykelevenemang i Åre är tillbaka, Åre Bike festival. Det kommer vara ett program fullt med nyheter, guidningar, tävlingar, clinics, underhållning och mycket mer! Oavsett om du vill cykla downhill, trail, dirten eller pump track så finns något för alla i alla åldrar. Är ni en familj med olika intressen kan vi rekommendera att boka ett boende i centrala Åre, så kan alla enkelt ta sig till sina olika favoritaktiviteter.

Boende i centrala Åre, eller Björnen, Sadeln och Tegefjäll hittar du hos AGO.

Åre Golfvecka

Åre Golfvecka

1-7 augusti

En hel vecka av golftävlingar på en magiskt vacker golfbana. Olika tävlingsform och sponsorer varje tävlingsdag. I den avslutande Skidåkargolfen finns ett prisbord som är utöver det vanliga.

Åre Järv Äventyr 2022

Åre Järv Äventyr

12-13 augusti

En spektakulär och tuff äventyrstävling i två olika klasser. Vuxen och familj, med olika svårighetsgrad. ta med dig kompisarna eller familjen och anta utmaningen! Åre på sommaren är det bästa stället för en lyckad fjällsemester på.

Swedeman Xtreme Triathlon 2022

Swedeman Xtreme Triathlon

13 augusti

Loppet går genom vår vackra jämtländska natur och bjuder på skog, branta backar, vacker och utmanande terräng. Simma under Sveriges största vattenfall, cykla 20 mil genom Jämtlands vildmark och spring upp till målet på Åreskutans topp. Swedeman är en del av Xtreme Triathlon World Tour så banan är ingen parkpromenad precis. Precis som namnet antyder är det här en mer extrem och utmanande variant av ett triathlonlopp.

Åre Höstmarknad

Åre höstmarknad

30 september till 2 oktober

Åre Höstmarknad är äntligen tillbaka efter ett par års pandemipaus. Ett uppskattat evenemang bland både besökare, utställare och bybor. Strosa runt på Åres gator i dagarna tre och njut av stämningsfull musik, lokalproducerad mat, aktiviteter, folkvimmel och skön atmosfär. Varmt välkommen till Åre 30 september – 2 oktober 2022!

Höstlov i Åre

Höstlov i Åre

29 oktober till 6 november

Att fira höstlov i Åre är roligt för alla familjemedlemmar, stora som små. Tid tillsammans och fullt med aktiviteter och mys. Vildmarkscampet är ett måste. Här brinner lägerelden hela veckan lång och här finns vildmarksguider på plats för att pyssla, tälja, lära ut hur man gör upp eld och mycket mer. Åre, Björnen, Undersåker, Vålådalen m.fl. laddar upp med roliga aktiviteter, mat m.m. att prova på.