Event 2024 i Åre

Det händer i Åre

Besök alltid arrangörens hemsida för senaste informationen.

Det händer i Åre

Evenemang i Åre

För aktuella event i Åre besök Åre Destinations hemsida, här finns också länkar till alla duktiga aktivitetsarrangörer i Årefjällen.

Åre Bike Opening2022

Åre Bike Opening

Torsdagen den 6 juni drar cykelsäsongen igång i Åre Bike Park! Häng med gamla och nya cykelkompisar och upplev startskottet för Åres cykelsäsong. Vid Stjärnliftens dalstation kan du se och testa årets nyheter bland cyklar och cykelprylar. Säsongens nya cykelleder öppnar.

Från öppningshelgen 6 juni fram t.o.m. 16 juni kör Stjärnliften fredag-söndag kl.10:00-16:00. Fredagen den 21-30 juni Är Stjärnliften, Hummelliften och Kabinbanan öppen måndag-söndag. Från 1 juli till 18 augusti är hela fjället och alla sommarliftarna öppna och går dagligen. Från 22 augusti till 29 september är det öppet torsdag-söndag i Stjärnliften, VM8:an och Kabinbanan. Exakta öppettider hittarna du via knappen nedan. Boka en aktiv cykelsemester i Åre eller Björnen!

Du bor bekvämt med gångavstånd till allt i centrala Åre, eller med egen uteplats i Björnen, Sadeln och Tegefjäll hittar du hos AGO.

St Olavsloppet 2023

St Olavsloppet

26-29 juni

I sommar är det återigen dags för det omtyckta St Olavsloppet! Över 1200 deltagare springer de 337,3 kilometerna mellan Östersund i Sverige och målet i Trondheim i Norge. Du kan springa både som enskilda löpare eller i lag. Boka boende i centrala Åre med närhet till restauranger och butiker, eller till SPA och fysioterapeuter om du skulle ha behov av det efter en tuff etapp.

Åre extreme week 2023

Åre Extreme week

27-30 juni

Åre Extreme Week med ett fullspäckat program bestående av tävlingar, workshops, föreläsningar, happenings och event. En vecka minst lika utmanade som tidigare. Att komma väl förberedd är ett hett tips. Boka boende i centrala Åre med närhet till restauranger och butiker, eller till SPA och fysioterapeuter om du skulle ha behov av det efter en tuff tävlingsdag.

Åre Fjällmaraton

Åre Fjällmaraton, Gastronomi

29-30 juni

Det är dags för årets upplaga av Åre Fjällmaraton Gastronomi (fd Öppet Fjäll). För dig som vill uppleva sträckorna 25 eller 43 km under lugnare former. Det blir upplevelserika dagar på fjället med god mat & dryck serverad längs leden. 

Boka eget boende hos oss. Välj om du vill bo centralt i Åre eller i Björnen, Sadeln eller Tegefjäll. Den som orkar kan kombinera sin vistelse med andra aktiviteter, eller i alla fall välförtjänta restaurangbesök för att fylla på med energi efter loppet.

Cykla i Åre

Åre Bike Festival

3-7 juli

Sommarens stora cykelevenemang i Åre är tillbaka, Åre Bike festival. Det kommer vara ett program fullt med nyheter, guidningar, tävlingar, clinics, underhållning och mycket mer! Oavsett om du vill cykla downhill, trail, dirten eller pump track så finns något för alla i alla åldrar. Är ni en familj med olika intressen kan vi rekommendera att boka ett boende i centrala Åre, så kan alla enkelt ta sig till sina olika favoritaktiviteter.

Boende i centrala Åre, eller Björnen, Sadeln och Tegefjäll hittar du hos AGO.

Swedeman Xtreme Triathlon 2022

Swedeman Xtreme Triathlon

6 juli

Loppet går genom vår vackra jämtländska natur och bjuder på skog, branta backar, vacker och utmanande terräng. Simma under Sveriges största vattenfall, cykla 20 mil genom Jämtlands vildmark och spring upp till målet på Åreskutans topp. Swedeman är en del av Xtreme Triathlon World Tour så banan är ingen parkpromenad precis. Precis som namnet antyder är det här en mer extrem och utmanande variant av ett triathlonlopp.

Motorsåg in action

Västgård Game Fair

26-28 juli

Besök 30 årsjubilerande Game Fair på Västgård i Kallbygden, 1994-2024. En härlig mässa inom lantliv och vildmark med fokus på bl.a. fiske, jakt, motor, skog, jord, hund och häst. Gör som andra friluftsintresserade utställare, föreläsare, artister, medarbetare med flera. Besök Västgård Game Fair i Kall i sommar!

Boka eget boende hos oss. Välj om du vill bo centralt i Åre eller i Björnen, Sadeln eller Tegefjäll.

Åre Fjällmaratonvecka

Åre Fjällmaratonvecka

27 juli till 3 augusti

En hel vecka fylld av olika löplopp i fjällmiljö, från 8 till 100 km. Kvartsmara, Halvmara, Minimaraton och Fjällmaraton med flera. Vissa av loppen kan du helt välja själv vilken dag du vill genomföra. Breddloppet Ottsjö 8K för hela familjen har ett prisbord med nyttoprylar till ett värde upp till 100.000kr som fördelas mellan flera vinnare.

Boka eget boende centralt i Åre eller i Björnen, Sadeln eller Tegefjäll. Kombinera tävlandet med andra aktiviteter och välförtjänta restaurangbesök.

Åre Golfvecka

Åre Golfvecka

29 juli – 3 augusti

En hel vecka av golftävlingar på en magiskt vacker golfbana. Olika tävlingsform och sponsorer varje tävlingsdag. I den avslutande Skidåkargolfen finns ett prisbord som är utöver det vanliga.

Löpare i gryningsljus

Åre Fjällmaraton natt

24 augusti 2024

För att fira den 20:e upplagan av Åre Fjällmaraton 2024 erbjuder arrangören två jubileumslopp. Fjällmaraton Vinter och Fjällmaraton natt. Den 24 augusti går det andra loppet av stapeln; Fjällmaraton Natt. En drömbana (?) på 33 km. Start i nattmörker längs Ottsjön, uppför den klassiska ”väggen”, i gryningsljus över Ottfjället, längs Vålån och över ridvadet innan man når målområdet i Ottsjö där en fantastisk frukostbuffé väntar.

Boka eget boende centralt i Åre eller i Björnen, Sadeln eller Tegefjäll. Kombinera tävlandet med andra aktiviteter och välförtjänta restaurangbesök.

Åre Höstmarknad

Åre höstmarknad

27-29 september

Åre Höstmarknad är ett uppskattat evenemang bland både besökare, utställare och bybor. Strosa runt på Åres gator i dagarna tre och njut av stämningsfull musik, lokalproducerad mat, aktiviteter, folkvimmel och skön atmosfär. Varmt välkommen till Åre 27-29 september 2024!

Höstlov i Åre

Höstlov i Åre

26 oktober till 3 november

Att fira höstlov i Åre är roligt för alla familjemedlemmar, stora som små. Tid tillsammans och fullt med aktiviteter och mys. Vildmarkscampet är ett måste. Här brinner lägerelden hela veckan lång och här finns vildmarksguider på plats för att pyssla, tälja, lära ut hur man gör upp eld och mycket mer. Åre, Björnen, Undersåker, Vålådalen m.fl. laddar upp med roliga aktiviteter, mat m.m. att prova på.