Event 2024 i Åre

Det händer i Åre

Besök alltid arrangörens hemsida för senaste informationen.

Det händer i Åre

Evenemang i Åre

För aktuella event i Åre besök Åre Destinations hemsida, här finns också länkar till alla duktiga aktivitetsarrangörer i Årefjällen.

Motorsåg in action

Västgård Game Fair

26-28 juli

Besök 30 årsjubilerande Game Fair på Västgård i Kallbygden, 1994-2024. En härlig mässa inom lantliv och vildmark med fokus på bl.a. fiske, jakt, motor, skog, jord, hund och häst. Gör som andra friluftsintresserade utställare, föreläsare, artister, medarbetare med flera. Besök Västgård Game Fair i Kall i sommar!

Boka eget boende hos oss. Välj om du vill bo centralt i Åre eller i Björnen, Sadeln eller Tegefjäll.

Åre Fjällmaratonvecka

Åre Fjällmaratonvecka

27 juli till 3 augusti

En hel vecka fylld av olika löplopp i fjällmiljö, från 8 till 100 km. Kvartsmara, Halvmara, Minimaraton och Fjällmaraton med flera. Vissa av loppen kan du helt välja själv vilken dag du vill genomföra. Breddloppet Ottsjö 8K för hela familjen har ett prisbord med nyttoprylar till ett värde upp till 100.000kr som fördelas mellan flera vinnare.

Boka eget boende centralt i Åre eller i Björnen, Sadeln eller Tegefjäll. Kombinera tävlandet med andra aktiviteter och välförtjänta restaurangbesök.

Åre Golfvecka

Åre Golfvecka

29 juli – 3 augusti

En hel vecka av golftävlingar på en magiskt vacker golfbana. Olika tävlingsform och sponsorer varje tävlingsdag. I den avslutande Skidåkargolfen finns ett prisbord som är utöver det vanliga.

Löpare i gryningsljus

Åre Fjällmaraton natt

24 augusti 2024

För att fira den 20:e upplagan av Åre Fjällmaraton 2024 erbjuder arrangören två jubileumslopp. Fjällmaraton Vinter och Fjällmaraton natt. Den 24 augusti går det andra loppet av stapeln; Fjällmaraton Natt. En drömbana (?) på 33 km. Start i nattmörker längs Ottsjön, uppför den klassiska ”väggen”, i gryningsljus över Ottfjället, längs Vålån och över ridvadet innan man når målområdet i Ottsjö där en fantastisk frukostbuffé väntar.

Boka eget boende centralt i Åre eller i Björnen, Sadeln eller Tegefjäll. Kombinera tävlandet med andra aktiviteter och välförtjänta restaurangbesök.

Åre Höstmarknad

Åre höstmarknad

27-29 september

Åre Höstmarknad är ett uppskattat evenemang bland både besökare, utställare och bybor. Strosa runt på Åres gator i dagarna tre och njut av stämningsfull musik, lokalproducerad mat, aktiviteter, folkvimmel och skön atmosfär. Varmt välkommen till Åre 27-29 september 2024!

Höstlov i Åre

Höstlov i Åre

26 oktober till 3 november

Att fira höstlov i Åre är roligt för alla familjemedlemmar, stora som små. Tid tillsammans och fullt med aktiviteter och mys. Vildmarkscampet är ett måste. Här brinner lägerelden hela veckan lång och här finns vildmarksguider på plats för att pyssla, tälja, lära ut hur man gör upp eld och mycket mer. Åre, Björnen, Undersåker, Vålådalen m.fl. laddar upp med roliga aktiviteter, mat m.m. att prova på.

Påskbord på fjället i Åre

Påsk i fjällen

Gör påskfirandet i Åre till en tradition

I Åre kan du njuta av skidåkning, värmande sol och långa ljusa dagar på fjället. Varför inte göra påsklunchen till en härlig picknick i solen på fjället? Ta med och duka upp påskmaten ute. Medan barnen åker snowracer och letar påskägg kan ni vuxna njuta av god mat och dryck. Boka boende för ditt påskfirande idag så har du något riktigt trevligt att längta till.