Event 2023 i Åre

Det händer i Åre

Besök alltid arrangörens hemsida för senaste informationen.

Det händer i Åre

Evenemang i Åre

För aktuella event i Åre besök Åre Destinations hemsida, här finns också länkar till alla duktiga aktivitetsarrangörer i Årefjällen.

Åre extreme week 2023

Åre Extreme week

28 juni till 2 juli

Åre Extreme Week med ett fullspäckat program bestående av tävlingar, workshops, föreläsningar, happenings och event. Nu med Åre Extreme for business. En vecka minst lika utmanade som tidigare. Att komma väl förberedd är ett hett tips. Boka boende i centrala Åre med närhet till restauranger och butiker, eller till SPA och fysioterapeuter om du skulle ha behov av det efter en tuff tävlingsdag.

Åre Fjällmaraton

Åre fjällmaraton, öppet fjäll

1-2 juli

Det är dags för årets upplaga av Åre Fjällmaraton Öppet Fjäll. För dig som vill uppleva sträckorna 25 eller 43 km under lugnare former. Det blir upplevelserika dagar på fjället med god mat & dryck serverad längs leden. 

Boka eget boende hos oss. Välj om du vill bo centralt i Åre eller i Björnen, Sadeln eller Tegefjäll. Den som orkar kan kombinera sin vistelse med andra aktiviteter, eller i alla fall välförtjänta restaurangbesök för att fylla på med energi efter loppet.

Cykla i Åre

Åre Bike Festival

5-9 juli

Sommarens stora cykelevenemang i Åre är tillbaka, Åre Bike festival. Det kommer vara ett program fullt med nyheter, guidningar, tävlingar, clinics, underhållning och mycket mer! Oavsett om du vill cykla downhill, trail, dirten eller pump track så finns något för alla i alla åldrar. Är ni en familj med olika intressen kan vi rekommendera att boka ett boende i centrala Åre, så kan alla enkelt ta sig till sina olika favoritaktiviteter.

Boende i centrala Åre, eller Björnen, Sadeln och Tegefjäll hittar du hos AGO.

Swedeman Xtreme Triathlon 2022

Swedeman Xtreme Triathlon

8 juli

Loppet går genom vår vackra jämtländska natur och bjuder på skog, branta backar, vacker och utmanande terräng. Simma under Sveriges största vattenfall, cykla 20 mil genom Jämtlands vildmark och spring upp till målet på Åreskutans topp. Swedeman är en del av Xtreme Triathlon World Tour så banan är ingen parkpromenad precis. Precis som namnet antyder är det här en mer extrem och utmanande variant av ett triathlonlopp.

Bo i Åre 2023 O-ringen

O-ringen Åre 2023

Boka boende nu!

Kommer du till Åre under O-ringen, 22-28/7? Hos oss bokar du boenden i Åre, Björnen, Sadeln och Tegefjäll.

Sommaren 2023 går O-ringen av stapeln i Åre. Världens största orienteringstävling och en riktig familjefest. O-ringen avgörs under slutet av vecka 29 och hela vecka 30. Arrangören siktar på att ca 20 000 deltagare och 5-7000 medföljare kommer till tävlingen och Åre under den perioden.

Västgård Game Fair 2023

Västgård Game Fair

28-30 juli

Besök Årefjällens Game Fair på Västgård i Kall. En härlig mässa inom lantliv och vildmark med fokus på bl.a. fiske, jakt, motor, skog, jord, hund och häst. Gör som andra friluftsintresserade utställare, föreläsare, artister, medarbetare med flera. Besök Västgård Game Fair i Kall i sommar!

Boka eget boende hos oss. Välj om du vill bo centralt i Åre eller i Björnen, Sadeln eller Tegefjäll.

Fjällmaraton

Åre fjällmaratonvecka

29 juli till 5 augusti

En hel vecka fylld av olika löplopp i fjällmiljö, från 8 till 100 km. Kvartsmara, Halvmara, Minimaraton och Fjällmaraton med flera. Vissa av loppen kan du helt välja själv vilken dag du vill genomföra. Alla som tar sig runt den kortaste av sträckorna, Ottsjö 8K med start och mål vid Fjällmaratoncentret i Ottsjö, har chans att vinna en Kia-bil.

Boka eget boende centralt i Åre eller i Björnen, Sadeln eller Tegefjäll. Kombinera tävlandet med andra aktiviteter och välförtjänta restaurangbesök.

Åre Golfvecka

Åre Golfvecka

31 juli – 5 augusti

En hel vecka av golftävlingar på en magiskt vacker golfbana. Olika tävlingsform och sponsorer varje tävlingsdag. I den avslutande Skidåkargolfen finns ett prisbord som är utöver det vanliga.

Åre Järv Äventyr 2022

Åre Järv Äventyr

11-12 augusti

En spektakulär och tuff äventyrstävling i två olika klasser. Vuxen och familj, med olika svårighetsgrad. ta med dig kompisarna eller familjen och anta utmaningen! Åre på sommaren är det bästa stället för en lyckad fjällsemester på.

Åre Höstmarknad

Åre höstmarknad

29 september till 1 oktober

Åre Höstmarknad är ett uppskattat evenemang bland både besökare, utställare och bybor. Strosa runt på Åres gator i dagarna tre och njut av stämningsfull musik, lokalproducerad mat, aktiviteter, folkvimmel och skön atmosfär. Varmt välkommen till Åre 29 september – 1 oktober 2022!

Höstlov i Åre

Höstlov i Åre

28 oktober till 5 november

Att fira höstlov i Åre är roligt för alla familjemedlemmar, stora som små. Tid tillsammans och fullt med aktiviteter och mys. Vildmarkscampet är ett måste. Här brinner lägerelden hela veckan lång och här finns vildmarksguider på plats för att pyssla, tälja, lära ut hur man gör upp eld och mycket mer. Åre, Björnen, Undersåker, Vålådalen m.fl. laddar upp med roliga aktiviteter, mat m.m. att prova på.